ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: Δεν μπορούμε να αθωώνουμε συνεχώς το εγκληματικό βασίλειο του Ερντογάν

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: Δεν μπορούμε να αθωώνουμε συνεχώς το εγκληματικό βασίλειο του Ερντογάν

Δεν μπορούμε να αθωώνουμε συνεχώς το εγκληματικό βασίλειο του Ερντογάν, δήλωσε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους μιλώντας κατά τη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, για την κατάσταση στη Συρία.
 

Η κ. Θεοχάρους είπε πως αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια αληθινή γενοκτονία. Τα όσα συμβαίνουν στη Γούτα είναι τραγικά αλλά όσα συμβαίνουν στο Αφρίν είναι τραγικότερα, ανέφερε.
 
Είπε πως οι Κούρδοι υφίστανται μαζικές σφαγές, είναι μόνοι χωρίς υποστήριξη και "αφού πολέμησαν γενναία το Ισλαμικό Κράτος τώρα τους εγκαταλείψαμε να υφίστανται την επιδρομή και τις φρικαλεότητες του Ερντογάν και του τουρκικού στρατού, ο οποίος επιτίθεται με ευρωπαϊκά άρματα όπλα, ευρωπαϊκά όπλα, ευρωπαϊκά κανόνια".

Ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να σταματήσει στο Αφρίν και όποιες περιοχές καταλάβει θα τις κρατήσεις για πάντα. Είναι απαραίτητη η εκεχειρία σε όλη την Συρία και η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων για τη στήριξη του άμεσου πληθυσμού, υπογράμμισε η κ. Θεοχάρους.

Είπε επίσης πως παράλληλα  υπάρχει κίνδυνος σύρραξης ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων σε περίπτωση προβοκατόρικων κτυπημάτων με χημικά.
 
"Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία. Το ερώτημα είναι γιατί η Τουρκία παραμένει ανενόχλητη να εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας, να επιτίθεται κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας", επεσήμανε η κ. Θεοχάρους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE