Λανθασμένη η προεκτίμηση – Πότε θα είναι τελειωμένο και τι λέχθηκε για το Τσίρειο Στάδιο

Λανθασμένη η προεκτίμηση – Πότε θα είναι τελειωμένο και τι λέχθηκε για το Τσίρειο Στάδιο

Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο της Λεμεσού, σύμφωνα με τον ΚΟΑ – Κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Οργανισμού στην Επιτροπή Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης ανέφερε στους Βουλευτές, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, ότι χθες ανοίχθηκαν οι προσφορές για το νέο γήπεδο. Όπως ανέφερε, η προεκτίμηση των €29,2 εκ. ήταν λανθασμένη, καθώς οι δύο προσφορές ανέρχονται σε €31,5 εκ. και €31,3 εκ.

Απαντώντας σε ερώτηση των Βουλευτών, είπε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων και εάν δεν προκύψει καθυστέρηση στην Αναθεωρητική Επιτροπή Προσφορών, εντός δύο μηνών θα κατακυρωθούν οι προσφορές και το γήπεδο θα τελειώσει σε 26 μήνες. Στόχος, συμπλήρωσε, είναι να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι του 2020.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε παράλληλα ότι προβλέπεται και η ανακαίνιση του Τσιρείου σταδίου, το οποίο προορίζεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες άλλων αθλημάτων για τα οποία δεν θα χρησιμοποιείται το νέο γήπεδο.

Όπως ανέφερε, το Τσίρειο δεν έχει πρόβλημα στατικότητας, ωστόσο προβλέπεται η ανακαίνισή του για λόγους ασφάλειας. «Λόγω της ανησυχίας που υπάρχει εκδίδεται άδεια λειτουργίας από το Δήμο κάθε χρόνο μετά από ελέγχους» είπε.

Ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ για το 2018, είναι ισοσκελισμένος στα €41.677.780. Από τα έσοδα του οργανισμού, τα €36.403.600 προέρχονται από την κρατική χορηγία. Σημειώνεται ότι η κρατική χορηγία προς τον οργανισμό, σε σύγκριση με πέρσι παρουσιάζει αύξηση €8.359.600. Το εν λόγω ποσό αναμένεται να καλύψει τις δαπάνες για ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό, ύψους €7.263.600, πρόσθετη χορηγία για συντήρηση του Τσιρείου Σταδίου ύψους €100.000 και πρόσθετη χορηγία σε διάφορα κονδύλια ύψους €996.000.

ΑΚΕΛ: Ζητήματα διαπλοκής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στις ομοσπονδίες
Στο μεταξύ, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του είπε ότι εγείρονται ζητήματα ατασθαλιών, νεποτισμού, διαπλοκής, διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε μια σειρά ομοσπονδιών στις οποίες χορηγούνται λεφτά μέσω ΚΟΑ, αλλά δεν ελέγχονται επαρκώς.

Όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ θα καταθέσει προτάσεις που θα δίνουν στον ΚΟΑ τη δυνατότητα να μπορεί να ελέγχει ουσιαστικά και να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε αυτές τις ομοσπονδίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE