ΚΥΠΡΟΣ: Ήταν 7 χρονών στην εισβολή – 44 χρόνια μετά συγκλονίζει – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Ήταν 7 χρονών στην εισβολή – 44 χρόνια μετά συγκλονίζει – VIDEO

Εντοπίστηκε μετά από 44 χρόνια ο 7χρονος που είχε αγγίξει τις καρδιές των Κυπρίων με το κλάμα του στο ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη για την τουρκική εισβολη του 1974.

Ο λόγος για τον Αντρέα Σιάμισιη, το 7χρονο αγοράκι που κλαίγοντας μπροστά στην κάμερα, ζητούσε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Μόρφου.

Η συγκλονιστική στιγμή προβλήθηκε στο ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη, «"Αττίλας '74": Ο βιασμός της Κύπρου», παραγωγής του 1975.

Τον κ. Σιάμισιη εντόπισε η Δημοσιογράφος του Alpha Κύπρου, Μαρία Μασουρή, η οποία κατάφερε να συνομιλήσει μαζί του, 44 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Ο 51χρονος πλέον Αντρέας, εξήγησε ότι μετά τα θλιβερά γεγονότα του 1974, μετανάστευσαν με την οικογένειά του στο Ομάν, ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψαν στον τόπο τους, αφού η μετανάστευση ήταν μια λύση ανάγκης.

Σήμερα, ο κ. Σιάμισιη είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Δείτε πιο κάτω το συγκλονιστικό βίντεο του Alpha Κύπρου:

https://www.youtube.com/watch?v=XrCQVv0gdJE

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE