Ξεκίνησε από την Κύπρο το πλοίο-ύποπτο για μεταφορά εκρηκτικών

Ξεκίνησε από την Κύπρο το πλοίο-ύποπτο για μεταφορά εκρηκτικών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό Σώμα μετά την πληροφορία που έφτασε στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του ΛΣ για παρουσία αλιευτικού σκάφους με ύποπτο φορτίο νότια της Κρήτης.

Αμέσως δόθηκε εντολή για εντοπισμό και έλεγχο του σκάφους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν δυο Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ και δυο αεροσκάφη του ΛΣ και του Frontex.

Το σκάφος εντοπίστηκε τελικά το πρωί της Παρασκευής και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το φορτίο σχετιζόταν με πιθανή μεταφορά εκρηκτικών, ενώ οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε μελών του πληρώματος.

Σημειώνεται πως το αλιευτικό σκάφος ξεκίνησε από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό το λιμάνι της Ταραγόνα στην Ισπανία.

Από cretalive

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE