ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λετονία η 10η χώρα που υπογράφει τη Σύμβαση της Λευκωσίας

Η Λετονία η 10η χώρα που υπογράφει τη Σύμβαση της Λευκωσίας

Η Λετονία είναι το 9ο κράτος μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και η 10η χώρα διεθνώς που υπογράφει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για Αδικήματα που αφορούν Πολιτιστικά Αγαθά, γνωστή ως «Σύμβαση της Λευκωσίας».

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η Λετονία υπέγραψε τη Σύμβαση στις 22 Φεβρουαρίου. Είχαν προηγηθεί η Κύπρος, η Αρμενία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, το Μεξικό, η Σλοβενία, η Ουκρανία και η Ιταλία. Η Λευκωσία προχώρησε πρώτη στην κύρωση της συνθήκης στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Η Σύμβαση είναι επί του παρόντος ανοικτή προς υπογραφή και κύρωση στα κράτη μέλη Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και στα κράτη-μη μέλη τα οποία συμμετείχαν στην συγγραφή αυτής. Η Σύμβαση θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωση της από 5 Κράτη, 3 εκ των οποίων πρέπει να είναι κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακολούθως, οποιοδήποτε κράτος θα μπορεί να απευθυνθεί στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητώντας να προσκληθεί για να προσχωρήσει στην Σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση της Λευκωσίας άνοιξε προς υπογραφή στις 19 Μαΐου 2017 κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης.\

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

• Καζακστάν: Το τελευταίο μήνυμα επιβάτη στη σύζυγό του πριν την συντριβή του αεροσκάφους - Βίντεο

• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη

• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες

• Τα στατιστικά του ΑΠΟΕΛ - Οι νίκες, οι σκόρερ και η βαθμολογία

• Πέντε αθλήτριες που παίρνουν «χρυσό» μετάλλιο ποζάροντας σε γνωστή πλατφόρμα



ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία

Στην ίδια λογική που τήρησε η αμερικανική διπλωματία και στο Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο- χωρίς να καταδικάζει ανοικτά τις ενέργειες της Τουρκίας-κινήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιντ Ντιπάρτμεντ κληθείς από το ΡΙΚ να σχολιάσει την πρόθεση της Αγκυρας να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στη Συρία και να δημιουργήσει τετελεσμένα προωθώντας την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών οι οποίες θα διαγράφουν από τον χάρτη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top