Μακρόν σε Ερντογάν: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Κύπρου»

Μακρόν σε Ερντογάν: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Κύπρου»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα (26/2) ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ατζέντα ήταν και η κρίση στο Αφρίν, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Αφρίν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αγωνία για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ακτές της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία» της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

A.M.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE