Συναγερμός για την ιλαρά σε όλη την Ευρώπη - Αυξήθηκαν τα κρούσματα φέτος!

Συναγερμός για την ιλαρά σε όλη την Ευρώπη - Αυξήθηκαν τα κρούσματα φέτος!

Η επιδημία βρίσκεται σε «μεγάλη έξαρση» για μία στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, βάσει των στοιχείων του ΠΟΥ, ο οποίος, όπως επισημαίνεται «ανησυχεί ιδιαίτερα» από τα χαμηλά ποσοστά ανοσίας στην ασθένεια, που οφείλονται κατά κύριο λόγω στον μη εμβολιασμό.

Το 2017 στην Ευρώπη καταγράφηκαν συνολικά 21.000 κρούσματα ιλαράς και 35 θάνατοι από την επιδημία αυτή.

Την προηγούμενη χρονιά, το 2016, τα κρούσματα ήταν μόλις 5.273. «Κάθε νέο κρούσμα ιλαράς στην Ευρώπη μας υπενθυμίζει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά αλλά και οι ενήλικες, άσχετα από το πού μένουν, παραμένουν σε υψηλό κίνδυνο όχι μόνο να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους, που ενδεχομένως να μην έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού», δήλωσε η δρ Σουζάνα Τζακάμπ, περιφερειακή διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Περισσότερα από 20.000 κρούσματα και 35 χαμένες ζωές το 2017, είναι μια τραγωδία που απλώς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε», συμπλήρωσε.

Συνολικά 15 από τις 53 χώρες στην ευρωπαϊκή ήπειρο αντιμετώπισαν το 2017 έξαρση στην ιλαρά, με την Ρουμανία να βρίσκεται στην χειρότερη θέση (καταγράφησαν 5.562 κρούσματα), δεύτερη χειρότερη την Ιταλία με 5.006 κρούσματα και τρίτη την Ουκρανία με 4.767.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

LIVE: Κατ΄ ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας - Θα ακολουθήσουν δηλώσεις

LIVE: Κατ΄ ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας - Θα ακολουθήσουν δηλώσεις

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε στις 09.30 το πρωί το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Mάξιμα της Ολλανδίας, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE