ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Ο τουρκικός στρατός θα πολιορκήσει σύντομα το Αφρίν»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Ο τουρκικός στρατός θα πολιορκήσει σύντομα το Αφρίν»

Ο τουρκικός στρατός θα εξαπολύσει πολιορκία στην πόλη του Αφρίν στη βόρεια Συρία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του.

Σε μια νέα φάση της «Επιχείρησης Κλάδος Ελαίας», όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο στρατός θα καταλάβει την πόλη από τις δυνάμεις του κουρδικού YPG.

«Οι προετοιμασίες επί του εδάφους χρειάζονται κάποιο χρόνο. Στις επόμενες μέρες, θα εξαπολύσουμε πολιορκία στο Αφρίν», δήλωσε.

Οι τοποθετήσεις του Ερντογάν, όπως γράφει η Hurriyet, γίνονται την ώρα που η επιχείρηση προσπαθεί να καθαρίσει την περιοχή από τους στρατιώτες του YPG.

«Χάρη στην πολιορκία, το YPG δεν θα έχει χώρο να διαπραγματευτεί με το συριακό καθεστώς», δήλωσε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που θέλουν τους Κούρδους να αφήνουν το Αφρίν στη Δαμασκό.

A.M.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Τα στρατόπεδα στήνονται και οι συμμαχίες δοκιμάζονται -Το πολιτικό αυτογκόλ του ΔΗΣΥ- Σε αναζήτηση υποψηφίου το ΑΚΕΛ

Προεδρικές 2028: Τα στρατόπεδα στήνονται και οι συμμαχίες δοκιμάζονται -Το πολιτικό αυτογκόλ του ΔΗΣΥ- Σε αναζήτηση υποψηφίου το ΑΚΕΛ

Η πολιτική σκακιέρα στην Κύπρο έχει αρχίσει να θυμίζει παρτίδα, στην οποία κανείς, δεν θέλει να αποκαλύψει τα χαρτιά του, αλλά όλοι έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν τις κινήσεις των αντιπάλων.

BEST OF TOTHEMAONLINE