ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Ο τουρκικός στρατός θα πολιορκήσει σύντομα το Αφρίν»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Ο τουρκικός στρατός θα πολιορκήσει σύντομα το Αφρίν»

Ο τουρκικός στρατός θα εξαπολύσει πολιορκία στην πόλη του Αφρίν στη βόρεια Συρία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του.

Σε μια νέα φάση της «Επιχείρησης Κλάδος Ελαίας», όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο στρατός θα καταλάβει την πόλη από τις δυνάμεις του κουρδικού YPG.

«Οι προετοιμασίες επί του εδάφους χρειάζονται κάποιο χρόνο. Στις επόμενες μέρες, θα εξαπολύσουμε πολιορκία στο Αφρίν», δήλωσε.

Οι τοποθετήσεις του Ερντογάν, όπως γράφει η Hurriyet, γίνονται την ώρα που η επιχείρηση προσπαθεί να καθαρίσει την περιοχή από τους στρατιώτες του YPG.

«Χάρη στην πολιορκία, το YPG δεν θα έχει χώρο να διαπραγματευτεί με το συριακό καθεστώς», δήλωσε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που θέλουν τους Κούρδους να αφήνουν το Αφρίν στη Δαμασκό.

A.M.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE