ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΟΦΙΝΟΥ: Ήρεμη η κατάσταση μετά το μεσημέρι

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΟΦΙΝΟΥ: Ήρεμη η κατάσταση μετά το μεσημέρι

Ήρεμη η κατάσταση μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (17/2), στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ενώπιον του το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, στο Κέντρο η κατάσταση μέχρι τις 15:15 του Σαββάτου έχει εξομαλυνθεί, αφού δεν υπάρχουν αναφορές για ένταση.

Όπως δημοσιεύσαμε και νωρίτερα, δύο πρόσωπα από την Ερυθραία ηλικίας 24 και 25 ετών τελούν ήδη υπό εξαήμερη κράτηση μετά από σχετικό διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ενώ και τρίτο πρόσωπο συνελήφθη σε σχέση με τα επεισόδια, χωρίς να αποκλείονται και άλλες συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, αφού ομάδα μεταναστών άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα, υποστηρίζοντας ότι τους αποκόπηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού να καθησυχάσει τα πρόσωπα που διαμαρτύρονταν, η ένταση κλιμακώθηκε και χρειάστηκε παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης και της Πυροσβεστικής.

Χ. Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE