ΤΟΥΡΚΙΑ: Απελευθερώθηκε ο Γερμανός δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Απελευθερώθηκε ο Γερμανός δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο γερμανικής υπηκοότητας και τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ, της εφημερίδας Ντι Βελτ, απελευθερώθηκε ύστερα από έναν χρόνο κράτησης στις τουρκικές φυλακές, δίχως να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτηση του πριν λίγο στο λογαριασμό του στο twitter, ο δικηγόρος του Γιουτσέλ, Βεισέλ Οκ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, λέγοντας πως τις τελευταίες ώρες υπήρξαν εντατικές προσπάθειες στο θέμα αυτό του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ευχαρίστησε την τουρκική δικαιοσύνη και πρόσθεσε πως «πίσω από την απελευθέρωση αυτή δεν υπάρχει κάποια «βρώμικη συμφωνία» με την Τουρκία» - εννοώντας πως η Γερμανία δεν δέχθηκε την απελευθέρωση Γιουτσέλ, ώστε να προχωρήσει σε εξαγωγές αμυντικού υλικού προς την Τουρκία.

Το θέμα του Ντενίζ Γιουτσέλ ήταν από τα κορυφαία που επιβάρυναν το τελευταίο διάστημα τις σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απελευθέρωση του Γιουτσέλ δεν έχουν προς το παρόν γίνει γνωστές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Σε πορεία βουλευτικών εκλογών αναμένεται να εισέλθουν τα κόμματα,αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με τις λεγόμενες ασκήσεις επί χάρτου και ονόματα, τα οποία πέφτουν στο τραπέζι.