ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Η ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα» - Η λύση θα έρθει από τη Ρώμη για το Saipem 12.000

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Η ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα» - Η λύση θα έρθει από τη Ρώμη για το Saipem 12.000

Την ελπίδα ότι το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ θα προχωρήσει σύντομα στο τεμάχιο 3 και στον στόχο «Σουπιά» της κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο απερχόμενος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ιταλική κυβέρνηση για το επεισόδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, η εταιρεία ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς «οι εταιρείες αυτές είναι συνηθισμένες σε τέτοιες παρενοχλήσεις».

Απεκάλυψε δε ότι η ΕΝΙ έδωσε οδηγίες στον καπετάνιο του γεωτρύπανου, όπως μείνει στην περιοχή και να αναμένει οδηγίες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αμερικανική πρεσβεία, ανέφερε όμως ότι η λύση θα έρθει από τη Ρώμη.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «όσο παραπάνω μείνουν εδώ και ακουστεί διεθνώς, τόσο παραπάνω θα μείνουν εκτεθειμένοι».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.