Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι – Πλησίασαν το γεωτρύπανο ‘Saipem 12000’

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι – Πλησίασαν το γεωτρύπανο ‘Saipem 12000’

 Τουρκικά πλοία, προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής 09/02 σε παρενόχληση του γεωτρύπανου "Saipem 12000", λίγο πριν αυτό εισέλθει στο τεμάχιο "3" της κυπριακής Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση στον στόχο "Σουπιά".

Οι  τουρκικές ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της συνηθισμένης πρακτικής των προκλήσεων που ακολουθεί η Άγκυρα, αλλά σε πιο έντονο βαθμό, τη συγκεκριμένη στιγμή.

Τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή, στο πλαίσιο της παράνομης "Navtex" την οποία εξέδωσε η Άγκυρα, στις 6 Φεβρουαρίου, για τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης. Την τουρκική "Navtex", ακύρωσε, αμέσως, η Κυπριακή Δημοκρατία, με την έκδοση "anti-Navtex".

Η Λευκωσία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ιταλική κυβέρνηση και την εταιρεία "ΕΝΙ", για αντιμετώπιση του περιστατικού.

Εντός των επομένων ημερών, θα ακολουθήσουν διαβήματα προς διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους θα καταγγελθεί εκ νέου η τουρκική προκλητικότητα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE