ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβλήθηκε για το Σεπτέμβρη η υπόθεση για τις πινακίδες στο Δήμο Πάφου

Αναβλήθηκε για το Σεπτέμβρη η υπόθεση για τις πινακίδες στο Δήμο Πάφου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανέβαλε την υπόθεση για τις πινακίδες στο Δήμο Πάφου για την 19η Σεπτεμβρίου του 2018 στις 10:00 το πρωί.   

Το πρωί της Τετάρτης 7/2 προσήχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των πινακίδων. Πρόκειται για τους Θέμη Φιλιππίδη, δημοτικό γραμματέα του Δήμου Πάφου, Σάββα Σάββα, πρώην δημοτικό μηχανικό στο Δήμο και Χρίστο Γεωργίου, πρώην υπάλληλο του λογιστηρίου του Δήμου Πάφου.

Το τέταρτο πρόσωπο ο Δημήτρης Πατσαλίδης, πρώην οικονομικός διευθυντής του Δήμου, δεν προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου γιατί - όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο - παρουσιάστηκε στην υπόθεση ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Στη δικάσιμο, ο Δικαστής ανέφερε πως λόγω και της απουσίας του 3ου κατηγορούμενου δεν μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης και ως εκ τούτου ανέβαλε την υπόθεση για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την 19η Σεπτεμβρίου του 2018 στις 10:00 το πρωί.   

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ανέφερε πως θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Πατσαλίδη, πρώην οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου, το οποίο ωστόσο δεν θα εκτελεστεί εν αναμονή της παρουσίας του στην επόμενη δικάσιμο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναμένεται να προσκομίσει. Τα τέσσερα πρόσωπα σε προηγούμενες δικάσιμες απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου διέταξε και για τους τέσσερις όπως ισχύσουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, δηλαδή να υπογράψουν έκαστος προσωπική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και ένας αξιόχρεος εγγυητής να υπογράψει για τον καθένα το χρηματικό ποσό επίσης των 50 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση με τις πινακίδες, που είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Δήμος Πάφου, προτού προχωρήσει σε καταγγελία, λειτουργοί του Δήμου παράγγελλαν σε δύο συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες οδικών σημάνσεων τις οποίες, όπως αποδείχθηκε, ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τη δραστηριότητα αυτή, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα, επωφελούνταν οικονομικά υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα αλλά και εταιρείες από τις οποίες γίνονταν οι παραγγελίες. Με βάση το πόρισμα θα έπρεπε να γνώριζαν ότι ο Δήμος δεν είχε ανάγκη τέτοιες παραγγελίες.

 Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ενώπιον δικαστηρίου δύο εταιρείες και τρία άλλα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστο Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδης της ALMA και τον δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top