Μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, η Αστυνομία Κύπρου, σχολιάζει όσους χρησιμοποιούν τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε για να ενημερώσουν, είτε για να ενημερωθούν για τα ραντάρ.
Το ξέσπασμα της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορά τις γνωστές σελίδες του Facebook, που αρκετός κόσμο ενημερώνει και ενημερώνεται για ελέγχους (π.χ. ταχύτητας, αλκοόλης) που διενεργούν μέλη της Τροχαίας, στους δρόμους. Όπως σημειώνεται, 'οταν είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός και τηρείς των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν σου χρειάζεται καμία τέτοια ενημέρωση'.
Συγκεκριμένα το μήνυμα της Αστυνομίας αναφέρει: ‘Την αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο, μας δίδει σχετικό μήνυμα που λάβαμε από πολίτη, ο οποίος, όπως και αρκετοί άλλοι, ανησυχούν από την επικίνδυνη παραβατικότητα που επιδεικνύουν πολλοί οδηγοί κατά την οδήγηση.
Το σχετικό μήνυμα, έχει να κάνει με τις διάφορες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που όποιος θέλει μπορεί να δώσει ενημέρωση για το που υπάρχει έλεγχος ραντάρ.
Αλήθεια, με τέτοιες δημοσιεύσεις τι είναι αυτό που επιτυγχάνεται? Η ενημέρωση των οδηγών γιατί? Όταν είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός και τηρείς των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν σου χρειάζεται καμία τέτοια ενημέρωση.
Ματθαίος Σ. «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ», λέει π.χ μια ανάρτηση, την βλέπει ο Χρήστος Χ., ο οποίος τρέχει με 200 και υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ελαττώνει ταχύτητα και περνάει χωρίς έλεγχο από το σημείο «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ».
Σε 5 χιλιόμετρα απόσταση όμως, ο Γιάννος Π, δεν ήταν τόσο τυχερός, αφού ο Χρήστος Χ, ο οποίος πέρασε από τον έλεγχο μετά την ενημέρωση για ύπαρξη των «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ», καρφώνεται πάνω στο όχημά του, με τις συνέπειες να είναι απλά καταστροφικές.
Σενάριο για ταινία; Ίσως, για πολλούς, αλλά, η καθημερινή πραγματικότητα μας έχει διδάξει άλλα, ότι αυτά συμβαίνουν και δυστυχώς συμβαίνουν σχετικά συχνά.
Την τελευταία εξαετία 2012-2017, 296 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Με λίγα λόγια ένα μικρό χωριό εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Σε μια μόνο εβδομάδα 22 με 28 Ιανουαρίου 2018, 449 οδηγοί (28 για πίσω καθίσματα) καταγγέλθηκαν στην εκστρατεία ελέγχου για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων.
Ίσως τότε γίνει αντιληπτό και κατανοητό, ότι οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι, που διενεργούνται στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης των θανατηφόρων αλλά και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, σώζουν ΖΩΕΣ’.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αυτά τα ζώδια θα έχουν φέτος την ευκαιρία να αλλάξουν δουλειά
• Ιερέας στα Τρίκαλα έριξε κατά λάθος τον Σταυρό στο κεφάλι πιστού - Δείτε βίντεο
• Αποκάλυψη - Φίλη Ευγενίας: «Μου είχε πει ότι μάλωσαν και της έσπασε τα δόντια»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις