VIDEO: Σήμερα έχει «γενέθλια» ο κορωνοϊός - Η μάχη της Κύπρου και όσα συνέβησαν από το 2019

VIDEO: Σήμερα έχει «γενέθλια»  ο κορωνοϊός - Η μάχη της Κύπρου και όσα συνέβησαν από το 2019

17 Νοεμβρίου 2019. Σαν σήμερα, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη, καταγράφηκε στην Κίνα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, ένα γεγονός που κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα άλλαζε τον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού Alpha, στις 31 Δεκεμβρίου, οι κινεζικές αρχές εξέπεμψαν το πρώτο σήμα κινδύνου προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέροντας μυστηριώδη περιστατικά πνευμονίας στη Γουχάν.

Στις 7 Ιανουαρίου 2020, η Κίνα ανακοινώνει τον εντοπισμό ενός νέου κορωνοϊού, ο οποίος πολύ σύντομα θα έθετε σε παγκόσμιο συναγερμό κυβερνήσεις, επιστήμονες και συστήματα υγείας.

Μέχρι τον Φεβρουάριο, 29 χώρες καταγράφουν κρούσματα. Τα σύνορα αρχίζουν να κλείνουν, ο πλανήτης μπαίνει σε τροχιά πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. 

Η πανδημία φτάνει στην Κύπρο

Στις 9 Μαρτίου 2020, ανακοινώνονται τα δύο πρώτα κρούσματα στη χώρα μας. Λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση επιβάλλει τα πρώτα περιοριστικά μέτρα και η Κύπρος οδηγείται στο πρώτο ολοκληρωτικό lockdown.

Ακολουθούν μήνες αγωνίας. Η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα νοσηλευτήρια στη μεγαλύτερη δοκιμασία της σύγχρονης ιστορίας τους. Έξι μεγάλα κύματα, δεκάδες νεκροί, χιλιάδες κρούσματα και νοσηλείες.

Η αρχή του τέλους

Τον Μάιο του 2023, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει το τέλος της κατάστασης διεθνούς έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο προειδοποιεί ότι η COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί πραγματική απειλή και πως η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει να ζει με τον ιό.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE