ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος του, αλλά άξιζε καλύτερης τύχης

Οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος του, αλλά άξιζε καλύτερης τύχης

Δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας στο σημερινό ντέρμπι του Τσιρείου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (σ.σ. ηττήθηκε με 1-2), παρότι το… μομέντουμ ήταν υπέρ του.

Όπως αποδείχθηκε, η τεσσάρα στο ΓΣΠ την προηγούμενη Τετάρτη (24/01), περισσότερο κακό έκανε παρά καλό στη Λεμεσιανή ομάδα, αφού «ατσάλωσε» τους έμπειρους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι έχοντας «πληγωμένο εγωισμό», έδωσαν το… 200% των δυνάμεων τους για να πάρουν τη ρεβάνς.

Βέβαια, επειδή το ποδόσφαιρο είναι και άθλημα των συγκυριών, υπήρξαν κάποια κομβικά σημεία στο παιχνίδι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα η γκολάρα του Ζαχίντ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του Α΄ ημιχρόνου, αλλά και μία λανθασμένη εκτίμηση από τον Βάλε στο δεύτερο γκολ, όπου ουσιαστικά… έχρισε σκόρερ από «σπόντα» τον Νσούε.

Όμως, όπως εύστοχα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των «γαλάζιων», Φανούριος Κωνσταντίνου, είναι και οι συγκυρίες μέρος του ποδοσφαίρου και σήμερα ήταν με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη ήταν με τον Απόλλωνα, ο οποίος στο πρώτο τέταρτο, σε κάθε κατεβασιά του στην αντίπαλη περιοχή, σημείωνε γκολ.

Οι μεγάλες ομάδες όμως φαίνονται και στη διαχείριση τέτοιων αποτελεσμάτων και το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται απλά για μία ήττα και τίποτε περισσότερο.

Μπορεί μεν να πίκρανε τους πάντες στη Λεμεσιανή ομάδα, αφού της έσπασε και το αήττητο, αλλά η διαφορά από την κορυφή είναι μόλις ένας βαθμός και απομένουν ακόμα 14 αγωνιστικές.

Άρα, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν στη συνέχεια και ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμα πολλές εναλλαγές συναισθημάτων ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, αφού πλέον πλησίασαν ξανά σε απόσταση βολής, η Ανόρθωση και η ΑΕΚ.

Αναφορικά με το σημερινό ντέρμπι, ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη στο αγωνιστικό του πλάνο, ούτε πήρε κάποιο ρίσκο. Ακολούθησε τη «συνταγή» της προηγούμενης εβδομάδας, μόνο που αυτή τη φορά, παρουσιάστηκε στο γήπεδο ένα τελείως διαφορετικό ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλάζιοι» παρατάχθηκαν με σύστημα 4-4-2, με μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα, τον Άλαν ο οποίος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σακέτι, η απουσία του οποίου πάντως φάνηκε σε κάποιες περιπτώσεις…

Γενικά, ο Απόλλωνας έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, κυρίως από το 15ο λεπτό και μετά, όπου είχε την κατοχή μπάλας και έλεγξε το ρυθμό, πιέζοντας κατά διαστήματα τους «γαλαζοκίτρινους», σκοράροντας ένα γκολ και χάνοντας ευκαιρίες και για δεύτερο.

Όμως, δέχθηκε την ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια και αυτό επηρέασε τους παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή, οι οποίοι στο ξεκίνημα της επανάληψης δέχθηκαν ένα… «φθηνό» γκολ και από εκεί που ήταν «καβάλα στ΄ άλλο», άρχισαν να τρέχουν για να μπορέσουν τουλάχιστον να ισοφαρίσουν και να σώσουν την παρτίδα.

Είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις για το 2-2, ενώ μετά την αποβολή του Μερκή στο 74΄, αύξησαν την πίεση τους και στάθηκαν άτυχοι, τόσο με τη φάση του δοκαριού του Ντα Σίλβα σε ένα κομβικό σημείο, όσο και με την ευκαιρία του Γιάκολις στο 76΄.

Σημειώνουμε ότι ο Κύπριος τεχνικός «ανακάτεψε την τράπουλα» από τα μέσα του Β΄ ημιχρόνου και μετά, προσπαθώντας να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική με την είσοδο των Σκέμπρι και Ντα Σίλβα, ενώ τα έπαιξε όλα για όλα στο 81΄, όταν έριξε στο ματς τον Σαρδινέρο αντί του Άλαν, αλλά σήμερα δεν ήταν η μέρα του, αφού αρκετά πράγματα δεν του βγήκαν…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top