ΚΥΠΡΟΣ: Πτώση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών

ΚΥΠΡΟΣ: Πτώση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών

Πτώση 3,7% σημείωσαν οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Δεκέμβριο του 2017, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ για ολόκληρο το 2017 παρουσίασαν άνοδο 1,4%, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, μείωση παρατηρήθηκε στις προμήθειες Πετρελαίου σε πλοία και σε αεροπλάνα, καθώς και στις πωλήσεις Ελαφρού Μαζούτ, Ασφάλτου και Πετρελαίου Κίνησης.

Αντίθετα, αύξηση σημειώθηκε στις πωλήσεις Καθαρού και Ακάθαρτου Πετρελαίου, Υγραερίου, Βαρέος Μαζούτ και Βενζίνης.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος του μήνα σημείωσαν άνοδο 20,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Εξάλλου, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών για το έτος 2017 παρουσίασαν άνοδο 1,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις του Πετρελαίου Κίνησης αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι πωλήσεις της Βενζίνης μειώθηκαν κατά 0,8%.

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν επίσης στις προμήθειες Πετρελαίου σε πλοία (7,4%) και σε αεροπλάνα (7,3%), καθώς και στις πωλήσεις Ελαφρού Μαζούτ (5,2%), Ακάθαρτου (4,8%) και Καθαρού (3,6%) Πετρελαίου και Υγραερίου (3,2%).

Μείωση παρατηρήθηκε στις πωλήσεις Βαρέος Μαζούτ (-18,3%) και Ασφάλτου (-1,4%).

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE