ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ: Εθελοντές από όλο τον κόσμο φτάνουν στην Αφρίν για να πολεμήσουν τους «Τούρκους τρομοκράτες» - VIDEO

ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ: Εθελοντές από όλο τον κόσμο φτάνουν στην Αφρίν για να πολεμήσουν τους «Τούρκους τρομοκράτες» - VIDEO

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube από το κουρδικό YPG την Παρασκευή (26/1) δείχνει μια ντουζίνα άντρες με παραλλαγές και όπλα να δείχνουν ότι έφτασαν «ασφαλείς» στην Αφρίν της βόρειας Συρίας.

Εκεί όπου εδώ και μια βδομάδα οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν για να καταστρέψουν τους Κούρδους της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε το YPG «οι πολεμιστές έφτασαν στην Αφρίν για να προσχωρήσουν στην αντίσταση»

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας γαλλόφωνος εξηγεί ότι η Τουρκία επιτέθηκε στην Αφρίν και ότι οι άντρες του πολέμησαν το «Ισλαμικό Κράτος» στην ανατολική Συρία. «Η Αφρίν θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, δεν θα παραδοθούμε ποτέ, θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος», λέει.

Παράλληλα, άντρας με αμερικανική προφορά λέει ότι οι άντρες του πρόσφατα μεταφέρθηκαν στην Αφρίν για να πολεμήσουν τους «Τούρκους τρομοκράτες» και είναι εκεί για να «προστατέψει τον κουρδικό λαό».

«Πολεμάμε την τρομοκρατία του ΙΣΙΣ για χρόνια. Κανένας δεν περιμένει ότι θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια όταν οι περιοχές που σώθηκαν από το ‘Ισλαμικό Κράτος’ με αίμα δέχονται εισβολή», αναφέρει και το YPG στην ανακοίνωσή του χρησιμοποιώντας λόγια των εθελοντών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE