Και πάλι στους δρόμους η Αστυνομία για νέα εκστρατεία

Και πάλι στους δρόμους η Αστυνομία για νέα εκστρατεία

Η εκστρατεία θα αφορά ελέγχους για τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση. 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, καθώς επίσης και των Επαρχιακών Κλάδων Τροχαίας, θα διεξάγουν από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 2018, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου χρήσης κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση και καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η οδήγηση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Παράλληλα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι έρευνες καταδεικνύουν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 10% - 30% όλων των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, έχει ως αιτιολογία την απόσπαση της προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

Αγωνιζόμενοι για τον στόχο της απελευθέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, όλους τους παράγοντες ισχύος της χώρας μας, είπε σήμερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE