Πάντα διατεθειμένη να συνομιλήσει με την Τουρκία δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πάντα διατεθειμένη να συνομιλήσει με την Τουρκία δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Το γεγονός ότι η ΕΕ είναι πάντα διατεθειμένη να συνομιλήσει με την Τουρκία επιβεβαίωσε η Φεντερίκα Μογκερινι, Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (European External Action Service – EEAS) μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με την Agence Europe.

«Επιβεβαιώθηκε εκ νέου η δέσμευση της ΕΕ για ανοιχτούς και απευθείας διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, μίας υποψήφιας χώρας και εταίρου». Στη συνάντηση συζητήθηκαν ασφαλώς οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και δη οι συγκρούσεις στη Συρία και η τουρκική επέμβαση στην περιοχή Afrin της Συρίας.

Τη ίδια ώρα η Γερμανία «πάγωσε» σχέδια για αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopold που έχουν αγοραστεί από την Τουρκία μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αναφέρεται σε δημοσίευμα του EUObserver. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι η απόφαση η σχετική απόφαση θα ληφθεί μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στη χώρα. Η Τουρκία πραγματοποιεί την τελευταία εβδομάδα επιθέσεις από αέρος και στεριάς στην περιοχή Afrin της Συρίας με στόχο Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής YPG, οι οποίοι έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE