Κύπρια ερευνήτρια τιμήθηκε με το βραβείο Bowdoin του Harvard

 Κύπρια ερευνήτρια τιμήθηκε με το βραβείο Bowdoin του Harvard

Με το βραβείο Bowdoin του πανεπιστημίου Harvard τιμήθηκε η Κύπρια ερευνήτρια και σκηνοθέτης Αργυρώ Νικολάου για την εργασία της «Τώρα που Έγινε ο Κόσμος ένα Απέραντο Ξενοδοχείο»: Αφηγήσεις Ευρωπαίων Προσφύγων στη Μέση Ανατολή Κατά τη Διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «τα βραβεία Bowdoin, από τα παλαιότερα και πλέον περίβλεπτα φοιτητικά βραβεία του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έχουν στόχο να αναγνωρίζουν εργασίες υψηλής λογοτεχνικής αξίας και πρωτότυπων ιδεών, γραμμένες με τρόπο που να απευθύνονται σε ευρύ αναγνωστικό κοινό».

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα το βραβείο Bowdoin» δήλωσε η κ. Νικολάου «όχι μόνο για τη διάκριση της συγκεκριμένης εργασίας, αλλά και για το γεγονός ότι το βραβείο αυτό έχει απονεμηθεί σε συγγραφείς που θαυμάζω ιδιαίτερα.»

«Τα βραβεία καθιερώθηκαν το 1791, κι έχουν απονεμηθεί σε πολλούς αξιόλογους απόφοιτους του Χάρβαρντ, όπως τον Αμερικάνο φιλόσοφο Ralph Waldo Emerson, τους προέδρους του Χάρβαρντ Charles Eliot και Nathan Pusey, και τον συγγραφέα John Updike», προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι «η βραβευμένη εργασία πραγματεύεται μαρτυρίες Ευρωπαίων προσφύγων στη Μέση Ανατολή – ανάμεσά τους κι ο Γιώργος Σεφέρης – κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».

«Αντλώντας από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, η εργασία φέρνει στο προσκήνιο μια πτυχή της ιστορίας της Ευρώπης που υπονομεύει τα σύγχρονα στερεότυπα γύρω από τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση», σημειώνεται.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE