Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών: Η πρόταση Παπαδόπουλου εξισώνει αξιόγραφα με κουρεμένους

Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών: Η πρόταση Παπαδόπουλου εξισώνει αξιόγραφα με κουρεμένους

Η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης δεν δίνει καμία προτεραιότητα στα αξιόγραφα, αλλά εξισώνει τους μέχρι πρότινος κατόχους αξιογράφων με τους κουρεμένους καταθέτες, αναφέρει η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών / Αξιογράφων (ΚΙΝΕΚΑ).

Η Κίνηση αναφέρει ότι οι Εξαπατηθέντες Καταθέτες / Αξιόγραφα «συγκρινόμενοι με τους κουρεμένους καταθέτες μειονεκτούμε και θα πρέπει να έρθουμε τουλάχιστον στην ίδια μοίρα και κατάσταση με αυτούς. Θα πρέπει να γίνει ό,τι έγινε και με τους κουρεμένους, να συμψηφιστούν δηλαδή όλων των ειδών τα δάνεια μας με την κατάθεση μας και να μας δοθούν οι πρώτες €100.000 για να έρθουμε στην ίδια αφετηρία. Αυτό είναι και νομικό και ηθικό» σημειώνει.

Προσθέτει ότι «θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να εμπλέξει και τις τράπεζες στο θέμα των αποζημιώσεων αλλά και τα έσοδα από το φυσικό αέριο και άλλους πόρους».

Η ΚΙΝΕΚΑ ζητά επίσης γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων των μελών της έτσι ώστε να αναγκαστούν Τράπεζα Κύπρου, Κεντρική Τράπεζα και κράτος να έρθουν σε συμβιβασμό καταβάλλοντας τους ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE