ΔΑΛΙ: Απέκλεισαν μαθητή με αναπηρία από εκδρομή του σχολείου

ΔΑΛΙ: Απέκλεισαν μαθητή με αναπηρία από εκδρομή του σχολείου

Η αναπηρία ήταν ο λόγος που απεκλείσθη μαθητής από εκδρομή του σχολείου του.

Σύμφωνα με τη Δέσποινα Ψύλλου («Ο Φιλελεύθερος») ο μαθητής δεν συμμετείχε με τους συμμαθητές τους στην καθιερωμένη σχολική εκδρομή εξαιτίας της εκτίμησης του σχολείου ότι δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει.

Όπως εξηγεί σε δηλώσεις του ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούη, «το σχολείο είχε πει πως το παιδί δεν ήταν ανάγκη αν πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή, που ήταν πολύ εξειδικευμένη, διότι δεν είχε το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο», θεωρώντας το γεγονός ως «σήμα κινδύνου».

Ο κ. Λούης αναγνώρισε το λάθος, το οποίο απέδωσε σε «παράληψη της νέας Διεύθυνσης του σχολείου».

Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης συναντήθηκε με τον πατέρα του μαθητή και ζήτησε «αμέσως την εγκαθίδρυση συγκεκριμένου μηχανισμού».

«Ήταν οργανωτική αδυναμία», είπε χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη στάση του γυμνασίου στο Δάλι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Πολωμένο σκηνικό- Χρίστου εναντίον Αννίτας - Το μήνυμα ΔΗΣΥ απέναντι στην τοξικότητα και η επαναφορά του «μαύρου βαν» από το ΑΚΕΛ

Βουλευτικές: Πολωμένο σκηνικό- Χρίστου εναντίον Αννίτας - Το μήνυμα ΔΗΣΥ απέναντι στην τοξικότητα και η επαναφορά του «μαύρου βαν» από το ΑΚΕΛ

Σαφές πολιτικό μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, μέσα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» του ΣΙΓΜΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει την Αννίτα Δημητρίου για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE