Στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2027 - Τι προβλέπει για ανάπτυξη, χρέος και πληθωρισμό
Τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2027, παρουσιάζει σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου
Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας Financial Times, ο Αχμέτοφ που η περιουσία του ξεπερνά τα 4,6 δις δολάρια με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δεσμεύεται περιουσία που έχει.
Η υπόθεση αφορά διαμάχη στην οποία έχει ο πιο πλούσιος Ουκρανός με εταιρεία τηλεπικοινωνιών σταθερής τηλεφωνίας της χώρας του.
Όπως αναφέρει το έγγραφο το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει η Financial Times, η εταιρεία Raga Establishment, η οποία ανήκει στο Denis Gorbunenko, πρώην ουκρανό τραπεζίτη, επιδιώκει από τον κ. Αχμέτοφ πλήρη πληρωμή για την πώληση της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Ukrtelecom.
Όπως δήλωσε, η συγκεκριμένη εταιρεία πούλησε την Ukrtelecom στον κ. Αχμέτοφ για $ 860 εκατ. Το 2013, ενώ ο Αχμέτοφ πλήρωσε 100 Εκατομμύρια σύμφωνα με τον ενάγοντα και ποτέ δεν πλήρωσε το υπόλοιπο ποσό.
Η απόφαση καθορίζει ότι ο κ. Αχμέτοφ για να μπορεί να κάνει διακινήσεις χρημάτων θα πρέπει να έχει σταθερά περιουσιακά στοιχεία που να ξεπερνούν τα 860 εκατομμύρια.
Ο κ. Αχμέτοφ κλήθηκε από την εφημερίδα για να κάνει δηλώσεις αλλά ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κάποιος άλλος εκπρόσωπος του θέλει να εμπλακεί.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




