ΚΑΙΡΟΣ: Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις – Τέρμα στον κίτρινο συναγερμό

ΚΑΙΡΟΣ: Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις – Τέρμα στον κίτρινο συναγερμό

Το Χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σύντομα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα νότια και ανατολικά, θα δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Σταδιακά, από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν περισσότερο τα βόρεια, τα ανατολικά, περιοχές στο εσωτερικό και ορεινά. Στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να τραπούν αργότερα κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 αλλά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ανατολικά, περιοχές στο εσωτερικό και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές κυρίως τα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια σε Βέμπερ για την επανεκλογή του και οι θερμές ευχαριστίες προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια σε Βέμπερ για την επανεκλογή του και οι θερμές ευχαριστίες προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η εξεύρεση απαντήσεων στις ευρωπαϊκές προκλήσεις και η διάνοιξη νέων δρόμων για μια ισχυρότερη, πιο ενωμένη ΕΕ θα είναι το πνεύμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς το ΕΛΚ και εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών για τη διαχρονική στήριξη τους στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE