Σπάνια φάλαινα έξι μέτρων ξεβράστηκε σε ακτή στην Αλεξανδρούπολη - VIDEO

Σπάνια φάλαινα έξι μέτρων ξεβράστηκε σε ακτή στην Αλεξανδρούπολη - VIDEO

Μία φάλαινα μήκους έξι μέτρων εντοπίστηκε στις ακτές του Απαλού στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται το είδος "Ζίφιος", το οποίο μοιάζει με ένα μεγάλο και παράξενο στην όψη δελφίνι, αλλά είναι φάλαινα.

Οι επιστήμονες δυσκολεύονται να διεισδύσουν στα άδυτα της ζωής του ζιφιού (Ziphius cavirostris). Έτσι, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό του σε καμία περιοχή της Μεσογείου.

Έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές ζιφιοί σε μέρη της Ελλάδας, με την Κρήτη να είναι ένα από αυτά. Ο ζιφιός έχει μήκος 5.5-7m και βάρος 3-6 τόνους.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση, εντόπισε το κήτος στην παραλία, περνώντας από το σημείο. Μετά την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών χθες, το κήτος απομακρύνθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης για να γίνει υγειονομική ταφή του, όπως προβλέπεται.

Δείτε το βίντεο από την "ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.