Ιράκ: Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε από λανθασμένη ενεργοποίηση χειροβομβίδας

Ιράκ: Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε από λανθασμένη ενεργοποίηση χειροβομβίδας

Ενας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, όταν μία χειροβομβίδα ενεργοποιήθηκε από λάθος, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η κατάσταση των τραυματιών δεν είναι σοβαρή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην επαρχία Χακάρι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Από την επίθεση τραυματίστηκε κι ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης, ενώ αυτή, πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ, ενώ διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους από την δεκαετία του 1980. Η βία στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας κλιμακώθηκε μετά την κατάρρευση εφαρμογής εκεχειρίας, το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE