ΛΕΜΕΣΟΣ: «Στολίδι αρχιτεκτονικής για την πόλη» - Μετά από καθυστερήσεις ετών φωταγωγήθηκε η νέα βιβλιοθήκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Στολίδι αρχιτεκτονικής για την πόλη» - Μετά από καθυστερήσεις ετών φωταγωγήθηκε η νέα βιβλιοθήκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από καθυστερήσεις ετών και διάφορα προβλήματα, ολοκληρώθηκε και επίσημα η ανακαίνιση του κτηρίου του “Μεγάρου Πηλαβάκη”, που θα λειτουργεί ως Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Με τη φωταγώγηση της, το βράδυ της Παρασκευής 22/12, εγκαινιάστηκε επίσημα η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, στη παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, του προέδρου και πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημιίου Κύπρου, Πανίκου Φιλίππου και Ανδρέα Αναγιωτού και άλλοι πολιτικοί και πολιτιστικοί παράγοντες της πόλης.

“Στολίδι αρχιτεκτονικής για την πόλη” χαρακτήρισε το κτήριο της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ενώ μίλησε για έργο που προάγει τον Πολιτισμό, την Μάθηση, την Επιστήμη και τις Τέχνες.

Από πλευράς ΤΕΠΑΚ, ο πρόεδρος του αναφέρθηκε στην ομιλία του σε πρότυπο εξειδικευμένης βιβλιοθήκης που θα αναδεικνύει την ιστορία της Λεμεσού και τη σχέση της με το Πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρει και σε σχετική του δημοσίευση στο Facebook, ο Δήμος Λεμεσού, η νέα βιβλιοθήκη αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της στους αμέσως επόμενους μήνες, ενώ σύντομα θα αρχίσει η μεταφορά των βιβλίων, στα ράφια της Πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του κτηρίου ολοκληρώθηκε με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από την εκδήλωση:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Φωτογραφίες – βίντεο από Facebook/ Δήμος Λεμεσού

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE