Κασουλίδης: Η Λευκωσία δεν είναι ευτυχής με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Θέμα άρσης των κυρώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία

Κασουλίδης: Η Λευκωσία δεν είναι ευτυχής με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Θέμα άρσης των κυρώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί αναποτελεσματικές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή.


Σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, ο κ. Κασουλίδης πληροφόρησε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να θέση προς συζήτηση στις Βρυξέλλες το θέμα της άρσης των κυρώσεων, αφήνοντας να νοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συναίνεσε στην απόφαση του Μαρτίου του 2015 με βαριά καρδιά.


Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, ενώ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, η Κυπριακή Δημοκρατία συμφώνησε ως πράξη αλληλεγγύης προς εκείνα τα κράτη μέλη που αισθάνονται ανασφάλεια.


Εξήγησε δε, ότι διαπιστώνεται μια κόπωση σε πολλά κράτη μέλη εξαιτίας της συνέχισης των κυρώσεων, αλλά η άρση προϋποθέτει ομοφωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE