Η Βουλή εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό σταυρώνοντας κονδύλια – Η νέα κυβέρνηση υπό την κηδεμονία των τροπολογιών

Η Βουλή εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό σταυρώνοντας κονδύλια – Η νέα κυβέρνηση υπό την κηδεμονία των τροπολογιών

Εγκρίνεται όπως φαίνεται με πλειοψηφία ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018, καθώς ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη και ΔΗΚΟ δίνουν θετική ψήφο στην ψηφοφορία της Τετάρτης (13/12).

Του Αλέκου Μιχαηλίδη


Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τεθεί υπό την κηδεμονία της Βουλής, από την οποία θα πρέπει να λαμβάνει πράσινο φως για να ξεμπλοκάρει κονδύλια όσον αφορά τους σχεδιασμούς της.


Επί της ουσίας, από τις 60 τροπολογίες που καταθέτει η αντιπολίτευση, γύρω στις 17 αποκτούν πλειοψηφία και, όπως φαίνεται, οι υπουργοί της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να πηγαινοέρχονται στη Βουλή για να προχωρήσουν τα κομμάτια του προϋπολογισμού που τους αφορούν.


Πιο συγκεκριμένα, τα Υφυπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης και τα κονδύλια για τη δημιουργία θέσεων γενικών διευθυντών σε αυτά τίθενται στα όρια που θέτει το ΑΚΕΛ και τα κόμματα που στηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ και άλλες τροπολογίες λαμβάνουν πλειοψηφία με τον ΔΗΣΥ να μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή για την απόσυρσή τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.