Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά του Αιγαίου που δεν υπάγονται σε συμφωνία

Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου:  Υπάρχουν νησιά του Αιγαίου που δεν υπάγονται σε συμφωνία

Υπάρχουν νησιά του Αιγαίου που δεν υπάγονται σε συμφωνία, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, αν και είπε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας. 

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι μέχρι τώρα έχουν αναθεωρηθεί πολλές συμφωνίες, έχουν προστεθεί πρωτόκολλα. “Δεν υπάρχει συνθήκη που να λέει ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να αναθεωρούνται. Και να επικαιροποιούνται μπορούν. Για παράδειγμα, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπογράφηκε πριν από 20 χρόνια, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Για παράδειγμα οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την λέξη ‘Τούρκος’. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει λοιπόν ότι όλα αυτά θα πρέπει να επανεξεταστούν”, ανέφερε.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε παράταση μέχρι την Άγκυρα - Το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και το στοίχημα των ευρωτουρκικών

Κυπριακό σε παράταση μέχρι την Άγκυρα - Το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και το στοίχημα των ευρωτουρκικών

Η απόφαση της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να μεταθέσει τις επαφές της στις Βρυξέλλες, για τις 13 Ιουλίου, δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική αλλαγή προγράμματος. Αντιθέτως, αποτυπώνει μια διπλωματική επιλογή αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο που θα διαμορφωθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, στις 7 και 8 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE