Αξιολόγηση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την αστυνόμευση του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, έγινε κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, το πρωί της Τρίτης 12/12, ενώ έγιναν και συγκεκριμένες συστάσεις για χειρισμό παρόμοιων επιχειρήσεων στο μέλλον, δίνοντας οδηγίες για μηδενική ανοχή, αναφέρει ανακοίνωση.
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του χθεσινού (σ.σ. 11/12) ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η Αστυνομία καταδικάζει τα χθεσινά (σ.σ. 11/12) επεισόδια και κρίνει ως ανησυχητικό το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και τις διαστάσεις που έχει προσλάβει στην κυπριακή κοινωνία.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζ. Χρυσοστόμου συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα (σ.σ. 12/12)το πρωί στο γραφείο του για αξιολόγηση των δεδομένων καθώς και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την αστυνόμευση του αγώνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, ο Διοικητής της ΜΜΑΔ και ο Υποδιοικητής της ΜΜΑΔ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της αστυνόμευσης του εν λόγω αγώνα. Ο Αρχηγός Αστυνομίας προέβη σε συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με τον χειρισμό παρόμοιων επιχειρήσεων στο μέλλον, με έμφαση στην πολιτική μηδενικής ανοχής για αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.
Σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια, η Αστυνομία έχει προβεί σε σύλληψη ενός 17χρονου για τα αυτόφωρα αδικήματα της οχλαγωγίας και της μαχαιροφορίας. Περαιτέρω, από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων, έχει αναλάβει τη διερεύνηση τους ομάδα ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, με επικεφαλής αξιωματικό και αξιολογεί όλες τις μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των όσων εμπλέκονται σε αυτά. Σημειώνεται ότι η παρέμβαση της Αστυνομίας, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου, απέτρεψε τα χειρότερα.
Σε σχέση με το συνολικότερο ζήτημα του χουλιγκανισμού, η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν πολύπλοκο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο απαιτεί μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση εκ μέρους της πολιτείας, με επίκεντρο την παιδεία. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να αφήνεται να τυγχάνει χειρισμού, σχεδόν αποκλειστικά από την Αστυνομία, η οποία εκ των πραγμάτων και καθηκόντως, λαμβάνει κατασταλτικά κυρίως μέτρα για την αντιμετώπισή του.
Τα κατασταλτικά μέτρα μπορούν να αποδώσουν με βάση τη διεθνή πρακτική εάν συνδυάζονται με τη συνολική δέσμευση των αρμοδίων φορέων της πολιτείας, καθώς και με την αποφασιστική εφαρμογή ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που επιβάλλεται άμεσα να θεσπιστεί.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις