Στους δρόμους οι τραπεζικοί υπάλληλοι – «Η κυβέρνηση κουρεύει τις ίδιες, τις δεσμεύσεις της»

Στους δρόμους οι τραπεζικοί υπάλληλοι – «Η κυβέρνηση κουρεύει τις ίδιες, τις δεσμεύσεις της»

Σε στάση εργασίας από τις 14:00-15:00 που θα προηγηθεί πορείας διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο κατέρχεται η ΕΤΥΚ, η οποία εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «για την αποζημίωση των κουρεμένων/κλεμμένων Ταμείων Προνοίας».

Του Αλέκου Μιχαηλίδη


Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι τραπεζικοί υπάλληλοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κινηθεί παρασκηνιακά χωρίς να ενημερώσει τους εκπροσώπους των συναδέλφων. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή και πονηρή» την απόφαση, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι έχουν απορρίψει «κατηγορηματικά» την κατάργηση των κλιμακίων και των ετήσιων προσαυξήσεων.


Εξηγώντας τη στάση της, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «οι τραπεζικοί υπάλληλοι είναι οι μόνοι που εξαιρέθηκαν από την αποκατάσταση των κουρεμένων (κλεμμένων) Ταμείων Προνοίας, αφού η κυβέρνηση έχει προκλητικά ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ τις δεσμεύσεις της».


Γι’ αυτό καλεί όλους τους τραπεζικούς συναδέλφους να αποχωρήσουν από την εργασία τους στις 14:00. Ακόλουθα θα πορευθούν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE