Στις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι για αγορά φαρμάκων

Στις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι για αγορά φαρμάκων

Υπάρχει έλλειψη σε φάρμακο που προορίζεται για ασθενείς με τη Νόσο του Πάρκινσον στα κατεχόμενα κατά τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κίπρις».

Όπως αναφέρεται, το εν λόγω φάρμακο παρέχεται στους ασθενείς μόνο από τα «κρατικά» νοσηλευτήρια και δεν διατίθεται προς πώληση από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Οι ασθενείς το αγοράζουν είτε από τις ελεύθερες περιοχές είτε από την Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα ενώ σε δηλώσεις του ο «υπουργός» υγείας Φαίζ Σουτσούογλου δήλωσε άγνοια για το θέμα και παρέπεμψε για πληροφορίες στις «φαρμακευτικές υπηρεσίες».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα του Έρχιουρμαν για τον αφθώδη πυρετό - «Η συνεργασία είναι αναπόφευκτη»

Μήνυμα του Έρχιουρμαν για τον αφθώδη πυρετό - «Η συνεργασία είναι αναπόφευκτη»

Μήνυμα συνεργασίας απηύθυνε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, μετά την αποστολή 60.000 δόσεων εμβολίου κατά του αφθώδους πυρετού στις ελεύθερες περιοχές, αναφέροντας ότι «η συνεργασία σε τέτοιου είδους ζητήματα είναι αναπόφευκτη».

BEST OF TOTHEMAONLINE