ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος από Λονδίνο: «Ζητούμενο το σωστό περιεχόμενο της λύσης και όχι το πολίτευμα»

Ν. Παπαδόπουλος από Λονδίνο: «Ζητούμενο το σωστό περιεχόμενο της λύσης και όχι το πολίτευμα»

Δε δύναται να υπάρξει λύση του Κυπριακού αν δεν καταργηθούν από την πρώτη μέρα οι εγγυήσεις και δεν αποχωρήσει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης, είπε σε παροικιακή προεκλογική συγκέντρωση στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κληθείς κατά τη διάρκεια συζήτησης με το ακροατήριο να διευκρινίσει κατά πόσο αποδέχεται τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές απάντησε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα πολιτεύματος αλλά περιεχομένου.

«Αν περιλαμβάνονται (στο περιεχόμενο) η εκ περιτροπής προεδρία, οι τέσσερις ελευθερίες, οι πρόνοιες για τους χρήστες περιουσίας, τα επεμβατικά δικαιώματα, οι εγγυήσεις, η διατήρηση τουρκικού στρατού, η αριθμητική ισότητα, το βέτο, τότε ασφαλώς έχουμε πρόβλημα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Προς επίρρωση της θέσης του ότι πρόκειται για θέμα περιεχομένου, πρόσθεσε: «Εάν ο Ερντογάν πει ότι αλλάζει γνώμη και θέλει ενιαίο κράτος αλλά με όλα τα παραπάνω, θα τον ευχαριστήσουμε και θα τα αποδεχθούμε;»

Συνέχισε λέγοντας ότι δική του θέση ως προς το εθνικό ζήτημα είναι πως απαιτείται επιστροφή στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου από τις οποίες, όπως υποστήριξε, έχει παρεκκλίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη» τη στάση της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι παρόλα αυτά η έκθεση του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών είναι «η χειρότερη έκθεση Γ.Γ. στην ιστορία», καθώς «καταγράφει μόνο δικές μας υποχωρήσεις και παρόλα αυτά δίνει συγχαρητήρια στην Τουρκία». Όπως συμπλήρωσε, «η προσέγγιση των παραχωρήσεων είχε ως αποτέλεσμα μία παταγώδη αποτυχία».

Εξήρε τη στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Διάσκεψη για την Κύπρο, λέγοντας ότι η δική του θέση αρχών «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις» είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και να αποτρέψει τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Επέκρινε δε τη Βρετανία για τη στάση της στο Κραν Μοντάνα, λέγοντας ότι ήταν μία «προβληματική» στάση υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων. Σημείωσε ότι σε περίπτωση σκληρού Brexit χωρίς συμφωνία για τις βάσεις, αυτές θα γίνουν σύνορο της Βρετανίας με την ΕΕ, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. «Λέμε ότι χρειάζεται ειδική διευθέτηση για τις βάσεις και ότι με το Brexit  μας δίνεται το δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης του καθεστώτος τους», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική που υπόσχεται, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορείς να αυτοαποκαλείσαι ευρωπαϊκή χώρα όταν οι δημόσιες υπηρεσίες υστερούν τόσο πολύ». Ανέφερε ενδεικτικά ότι στον τομέα της υγείας υπάρχουν τριτοκοσμικές εικόνες.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εκλογές στις ΗΠΑ: Έτσι εκλέγεται ο Πρόεδρος - Πότε θα ξέρουμε αν είναι ο Τραμπ ή η Χάρις - Τι γίνεται αν υπάρξει ισοψηφία

• Θρίλερ στην Αμαλιάδα: Και έκτο νεκρό βρέφος - Η αλλαγή της κατάθεσης από τη μητέρα του τελευταίου παιδιού

• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;

• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;

• Καιρός: Πού κυμαίνεται σήμερα η θερμοκρασία - Θα δούμε βροχές στο «μενού»; Δείτε αναλυτικά



ΑΝΑΛΥΣΗ: Επηρεάζουν την Κύπρο οι Αμερικανικές Εκλογές; Διεθνολόγος στο «Τ»

ΑΝΑΛΥΣΗ: Επηρεάζουν την Κύπρο οι Αμερικανικές Εκλογές; Διεθνολόγος στο «Τ»

Σε απόλυτο ντέρμπι, στο οποίο όμως εμφανίζει μικρό προβάδισμα η Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, εξελίσσονται οι αμερικανικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top