Αρχίζει η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Ομάν

Αρχίζει η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Ομάν

Επίσημη επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν αρχίζει την Κυριακή 12/11 ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που αποτελείται από τους βουλευτές Νίκο Τορναρίτη, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Κωστή Ευσταθίου και Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου 11/11 στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, και σήμερα αρχίζει τις επίσημες επαφές και συνομιλίες. Οι επαφές αρχίζουν στις 9.20 τοπική ώρα με συνάντηση και συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της χώρας Σεΐχη Khalid Hilal Al Maawali. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία θα περιηγηθεί στο χώρο του Συμβουλίου και στις 11 τοπική ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Sayyid Fahd bin Mahmood al Said. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι Βουλευτές θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας της Βασιλικής Αυλής Sayyid Khalid bin Hilal al Busaidi, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον τον Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου (Άνω Βουλή) δρα Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Συλλούρης και οι Βουλευτές θα έχουν στις 13:15 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προώθησης Επενδύσεων και Ανάπτυξης Εξαγωγών Salem bin Nasser Al-Ismaily, ενώ στις 14:00 θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα τους παραθέσει ο Σεΐχης Khalid Hilal Al Maawali. Το απόγευμα η αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στην παλαιά πόλη, στην παραδοσιακή αγορά και στο παλάτι Al Alam.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE