Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο βγάζει η δημοσκόπηση του ANT1 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο βγάζει η  δημοσκόπηση του ANT1 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα είναι ο αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη στο δεύτερο γύρω των Προεδρικών Εκλογών του 2018, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κάλπης που διενήργησε για τον Αντ1 η Cypronetwork, μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 2017.

Ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 26,3% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19,7%. Ακολουθούν, ο Σταύρος Μαλάς με 17%, ο Γιώργος Λιλλήκας με 4%, Χρίστος Χρίστου με 3,6%, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης με 0,9%, ενώ ποσοστό 15% ανέφεραν ότι δεν θα ψηφήσουν. Στη παράσταση νίκης, τα ποσοστά είναι: Νίκος Αναστασιάδης 48,4% Νικόλας Παπαδόπουλος 15,9% και Σταύρος Μαλάς 8,6%. Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ απάντησε το 25,2%. Οι μισοί πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα στη Κύπρο πάνε προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δέχθηκε περικοπές μισθών λόγω οικονομικής κρίση, με ένα στους τρεις πολίτες περίπου να εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση, παραμένει η ίδια σε σχέση με 12 μήνες πριν. Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του παρουσίασε ο Αντ1 την Παρασκευή 10/11 για τις Προεδρικές εκλογές του 2018. Οι μισοί πολίτες, ποσοστό 51,1% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτιμούν ότι η κατάσταση πραγμάτων πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Ένας στους τέσσερις, ποσοστό 25,7% δήλωσε, ούτε σωστή ούτε λανθασμένη, ενώ ένα ποσοστό 20,2 πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Αντ1, οι μισοί ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσαν ότι τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ αντίθετη εικόνα δίνουν οι ψηφοφόροι ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Κόμματος. Περικοπές μισθών και ανεργία βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης για τους ψηφοφόρους. Μόνο το 15% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της Κύπρου είναι χειρότερη σε σχέση με 12 μήνες πριν. Η ίδια ή καλύτερη οικονομική κατάσταση, εκτιμά το 38,3% και το 37,6% αντίστοιχα. Μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Κύπρο σήμερα είναι το Κυπριακό με ποσοστό 45,8% και οικονομική ανάπτυξη με ποσοστό 27,7%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE