Το ThemaSports επικοινώνησε με τον Κύπριο τεχνικό, Νίκκι Παπαβασιλείου, ο οποίος μας μετέφερε τις απόψεις του για την αναμέτρηση.
Τι πρέπει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου και απαιτητικού αγώνα;
Κ. Παπαβασιλείου απόψε έχουμε το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιας εμβέλειας ομάδες να έρχονται στο νησί μας. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να πάρει κάτι από το παιχνίδι;
«Θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης είναι Ρεάλ Μαδρίτης. Αν θυμάστε όταν ο ΑΠΟΕΛ είχε την κορυφαία ομάδα με τον Γιοβάνοβιτς όταν πήγε στους «8», πόσο δύσκολο ήταν αυτό το παιχνίδι. Και τα δυο παιχνίδια. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το διασκεδάσουν όλοι, γιατί είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης και είναι ποδόσφαιρο. Το ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο και με αυτές τις ομάδες. Δεν ξέρεις, είναι ποδόσφαιρο. Είναι όμως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».
Τι κάνει ένας προπονητής σε ένα παιχνίδι; Πάει για φουλ άμυνα, να το διασκεδάσει η ομάδα ή δεν υπάρχει σωστό ή λάθος;
«Το τακτικό κομμάτι έχει πολύ μεγάλη σημασία στο ποδόσφαιρο. Να είσαι σωστός τακτικά και να προσπαθήσεις να κάνεις και σωστή άμυνα και όταν πάρεις την μπάλα να επιτεθείς. Νομίζω ότι περιορίζεις τις πιθανότητες να χάσεις με ένα μεγάλο σκορ. Ειδικά ο ΑΠΟΕΛ που αγωνίζεται στην έδρα του θα πρέπει να μπει με τη νοοτροπία να παίξει ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο τακτικό κομμάτι για να έχει επιτυχία. Αυτό κοιτάς.
Να είσαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος σε κάθε φάση και σε κάθε σημείο του παιχνιδιού. Αυτό κοιτάς και να μπορέσεις να ανταγωνιστείς όσο μπορείς. Γι’ αυτό αυτά τα παιχνίδια επικεντρώνονται πάρα πολύ στο τακτικό κομμάτι».
***Θα ακολουθήσει αργότερα και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Νίκκι Παπαβασιλείου για το χθεσινό φιλικό του ΟΦΗ στο οποίο τιμήθηκε ο τεράστιος Ευγένιο Γκέραρντ σε μία συγκλονιστική βραδιά για όλους.
Διαβάστε Περισσότερα στο:
Themasports.com