ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος προς Τουρκία: «Η Άγκυρα να σεβαστεί το Δίκαιο της Θάλασσας»

Παυλόπουλος προς Τουρκία: «Η Άγκυρα να σεβαστεί το Δίκαιο της Θάλασσας»

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, έστειλε, με δήλωσή του την Δευτέρα 6/11, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι η καλή γειτονία προϋποθέτει σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. «Η καλή γειτονία, η φιλία και η δημιουργική συνεργασία με τους γείτονες μπορεί να στηριχθεί μόνον εάν υπάρχει πλήρης σεβασμός του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Και εδώ θέλω να συμπεριλάβω και το Δίκαιο της Θάλασσας. Μόνον όταν υπάρχει σεβασμός του συνόλου, επαναλαμβάνω, του Διεθνούς Δικαίου, γραπτού και εθιμικού, όπως επίσης και του Δικαίου της Θάλασσας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σχέσεις αυτές. Και αυτό σημαίνει ότι από την πλευρά των γειτόνων μας θα πρέπει να υπάρχει πάνω στο Διεθνές Δίκαιο, όπως τόνισα πριν, πλήρης σεβασμός των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας καθενός, της εθνικής κυριαρχίας και, βεβαίως, των δικαιωμάτων που έχει κάθε κράτος πάνω στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας», ανέφερε ο Έλληνας Πρόεδρος. Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ για την προσωπική του, όπως είπε, συμβολή στην εμβάθυνση των τριμερών σχέσεων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αναφέρθηκε στην τεράστια πρόοδο που επιτεύχθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως σημείωσε, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. «Βεβαίως, ξέρουμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα με τη διακίνηση όπλων, με άλλες παράνομες και έκνομες ενέργειες και νομίζω πως είναι μια ευκαιρία η συνεργασία μας αυτή να βοηθήσει να μπορέσουμε να προσπεράσουμε αυτού του είδους τις αντιξοότητες», σημείωσε. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top