ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Μας αδικούν τα δημοσιεύματα για το ξέπλυμα

ΥΠΟΙΚ: Μας αδικούν τα δημοσιεύματα για το ξέπλυμα

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που συνδέουν την Κύπρο με ζητήματα ξεπλύματος χρήματος μας αδικούν, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι καμία χώρα στην Ευρώπη υποβλήθηκε σε τόσο αυστηρούς ελέγχους αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο κατά του ξεπλύματος χρήματος.

«Πιστεύω ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα μας αδικούν, καθώς παραβλέπουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με θέματα ξεπλύματος χρήματος. Η Κύπρος βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του πρώην Διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορντ. «Αυτά τα δημοσιεύματα αφορούν παλιές και πρόσφατες υποθέσεις, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι έχουμε σαφείς πολιτικές για να καθαρίσουμε το όνομά μας και να αποκαταστήσουμε την φήμη μας», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Υπενθύμισε πως κατά την περίοδο του μνημονίου η Κύπρος υλοποίησε σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στις τράπεζες και τους μεσάζοντες. «Κατ’ ακρίβεια, θα υποστήριζα ότι καμία άλλη εθνική αρχή κατά του ξεπλύματος υπεβλήθη σε τέτοιο ανεξάρτητο έλεγχο», είπε ο ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι η Κύπρος αποδέχθηκε αυτό τον έλεγχο γιατί ήθελε να βελτιώσει το όλο θεσμικό πλαίσιο κατά του ξεπλύματος. Και ο Ευγένιος Ευγενίου, Πρόεδρος του ελεγκτικού οίκου PwC, υπεραμύνθηκε του εθνικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε, προσθέτοντας πως τέτοιες υποθέσεις έχουν διαπιστωθεί και σε άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα. «Έχουμε αυστηρούς κανονισμούς, αυστηρά πρότυπα», είπε ο κ. Ευγενίου και επεσήμανε τη βασική αδυναμία της πολλαπλής εποπτείας σε ζητήματα ξεπλύματος. «Η Κύπρος θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα εξηγώντας τις αλλαγές που έχουν γίνει και αν είχαμε μια εποπτική αρχή με πιο ισχυρή φωνή», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top