Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία
Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο- αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

Λίγο προηγουμένως, η βουλευτής του ΑΚΕΛ και εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου απέστειλε ανακοίνωση στο Μ.Μ.Ε ενημερώνοντας ότι έχει δώσει οδηγίες στους δικηγόρους της να κινηθούν νομικά εναντίον του κ. Ζαχαρίου.
Αιτία της αγωγής λιβέλλου όπως εξήγησε η κα. Χαραλαμπίδου είναι οι φερόμενες δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ κατά τις οποίες παρουσιάζει την ίδια να έχει λάβει απόρρητα έγγραφα από τον τέως υπαρχηγό της Αστυνομίας και να τα έδωσε στη δημοσιότητα.
