Mην πετάτε τη φλούδα της πατάτας! Τα πέντε οφέλη της που δεν γνωρίζατε

Mην πετάτε τη φλούδα της πατάτας! Τα πέντε οφέλη της που δεν γνωρίζατε

Οι πατάτες αποτελούν ένα πιάτο από μόνες τους. Τηγανιτές, βραστές, στον φούρνο, ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό έχουν θέση σε κάθε τραπέζι.

  Πριν τις μαγειρέψουμε, τις καθαρίζουμε, πετάμε τις φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό για να το ετοιμάσουμε. Ωστόσο, οι φλούδες που ρίχνουμε στα σκουπίδια είναι πιο ωφέλιμες απ’ ότι νομίζουμε.
  • Βοηθούν στο αδυνάτισμα
Αντί να καθαρίσουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε στο ταψί, μπορούμε να τις πλύνουμε καλά και να τις κόψουμε με τη φλούδα. Αυτή είναι που θα φέρει πιο γρήγορα τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να φάμε λιγότερο.
  • Ρίχνουν τη χοληστερίνη
Οι φλούδες είναι γεμάτες ίνες και πολυφαινόλες που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Περιέχουν βιταμίνη C και B, αλλά και πολύ ασβέστιο, τα οποία δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Μειώνουν τις γκρίζες τρίχες
Η φλούδα της πατάτας περιέχει ζωτικά συμπληρώματα που συμβάλλουν στη διατήρηση του χρώματος του μαλλιού σου, οπότε τέλος τα γκρίζα μαλλιά.
  • Εχουν αντιβακτηριδιακή δράση
Μια ακόμη ιδιότητα της συγκεκριμένης φλούδας είναι πως περιορίζει τη πιθανότητα λοίμωξης σε μία ανοικτή πληγή, ενώ μειώνει και θαμπάδα της επιδερμίδας. Αλλωστε, πατάτες βάζουμε και κάτω από τα μάτια για τους μαύρους κύκλους.     Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE