ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οργανώνονται οι μανάδες που έχασαν παιδιά – Συγκινητική πρωτοβουλία από την κα Κούλλα και την κα Σκεύη – «Το να γλυτώσουμε θανάτους, θα είναι μνημόσυνο για τα δικά μας παιδιά»

ΚΥΠΡΟΣ: Οργανώνονται οι μανάδες που έχασαν παιδιά – Συγκινητική πρωτοβουλία από την κα Κούλλα και την κα Σκεύη – «Το να γλυτώσουμε θανάτους, θα είναι μνημόσυνο για τα δικά μας παιδιά»

Δυο μανάδες που έχασαν με άδικο τρόπο τα παιδιά τους, πήραν μια συγκινητική πρωτοβουλία.

Ο λόγος για την κα Κούλλα Καραπατέα που έχασε τον γιο της Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα σε τροχαίο δυστύχημα στη Λευκωσία (21/09/2013) και την κα Σκεύη. Στην προσπάθειά τους να προσφέρουν κοινωφελές έργο, αλλά και να βρουν αλληλοκατανόηση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα ανθρώπων που έχουν χάσει παιδιά από διάφορες αιτίες. «Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της απώλειάς για έναν γονιό που έχασε παιδί. Έχουμε την ανάγκη να μας καταλαβαίνουν» ανέφερε στο ThemaOnline αρχικά η κα Κούλλα Καραπατέα και πρόσθεσε: «Συμμετείχαμε σε κάποιες ομάδες Ελλαδιτών στο facebook που είχαν χάσει παιδιά για διάφορους λόγους και αντιληφθήκαμε ότι σ΄ αυτές τις ομάδες συμμετείχαν και γονείς από την Κύπρο. Εντοπίσαμε γύρω στα 25 άτομα. Επιπλέον, τα μέλη αυτών των ομάδων διευθετούσαν και συναντήσεις στην Ελλάδα. Σκεφτήκαμε λοιπόν με την Σκεύη να κάνουμε κάτι ανάλογο για την Κύπρο». Στη συνέχεια, η κα Καραπατέα αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας: «Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μοιράζονται τον πόνο τους. Θα ξέρουν ότι ο άλλος θα μπορεί να καταλάβει τη θέση τους. Εκτός απ΄ αυτό θα μπορέσουμε να κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις με στόχο να ενεργήσουμε προληπτικά για να στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα και να μην χάσουν άλλα παιδιά τις ζωές τους. Το να γλυτώσουν κάποιες ζωές, θα είναι μνημόσυνο για τα δικά μας παιδιά. Πιθανόν να εξετάσουμε και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους». Η πρώτη συνάντηση είναι ορισμένη για τις 12 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στις 11:00 το πρωί. Θα πραγματοποιηθεί στο καφεστιατόριο "Πανόραμα Γεωργία" στην Χοιροκοιτία. Μεταξύ άλλων, στο μήνυμα που κοινοποίησαν στο διαδίκτυο η κα Κούλλα και η κα Σκεύη, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σκοπός μας είναι η αλληλοβοήθεια και αλληλοσυμπαράσταση! Καλό θα όσοι θέλετε να φέρετε και φωτογραφίες των παιδιών σας. Η πρώτη συνάντηση αποσκοπεί σε γνωριμία και ανάλυση των στόχων που επιδιώκουμε με τις συναντήσεις αυτές.Για πληροφορίες Skevi Andreas & Koula Karapatea inbox».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top