Η τρομολαγνεία του Ισραήλ οδήγησε σε συναγερμό λόγω λανθασμένης μετάφρασης post στο Facebook

Η τρομολαγνεία του Ισραήλ οδήγησε σε συναγερμό λόγω λανθασμένης μετάφρασης post στο Facebook

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα έναν Παλαιστίνιο,επειδή ένα post του στο οποίο έγραφε «καλημέρα» στα αραβικά μεταφράστηκε λάθος ως «επιτεθείτε τους» στα εβραικά,σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το BBC, η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο οικοδόμος τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση λόγω υποψιών περί υποκίνησης επιθέσεων,αλλά αφέθηκε ελεύθερος όταν διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για λάθος. Στη φωτογραφία του επίμαχου post φαινόταν ο ίδιος δίπλα σε μπουλντόζα στη Δυτική Όχθη.Τέτοιου είδους οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις κατά το παρελθόν. Όπως επισημαίνουν οι Times of Israel,η διαφορά στους τρόπους γραφής του «καλημέρα σε όλους» στα αραβικά και του «επιτεθείτε τους» είναι μικρή,και δεν κλήθηκε γνώστης της γλώσσας πριν γίνει η σύλληψη-με τους αστυνομικούς να βασίζονται στην αυτόματη μετάφραση του Facebook. Το επίμαχο post έχει πλέον διαγραφεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Αρχίζει η τελευταία φάση της επίθεσης στη Γάζα, προαναγγέλλουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην επιχείρηση ανακατάληψης της Γάζας με την κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών» ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από περιοχές στις οποίες έχει εισέλθει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE