Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή
Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Οι δυο άντρες, βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με τον πρώην υπουργό εξωτερικών να δηλώνει πρόσφατα σε μια συνέντευξη του, πως δεν διανοείται ότι υπάρχει ΔΗΚΟικός που δεν θα στηρίξει τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν τους δυο άντρες να έχουν κλείσει και το «deal» της επόμενης μέρας, σε ενδεχόμενη εκλογή του προέδρου του ΔΗΚΟ στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αναφορικά με τις «υπονομευτικές» κινήσεις Κάρογιαν, από πλευράς επιτελείου, παρακολουθούν με προσοχή και αναμένουν εκείνη την αφορμή για να τον θέσουν εκτός κόμματος.
Την ίδια ώρα δεν θεωρούν ότι τα όσα τεκταίνονται εσωκομματικά μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την δυναμική του Νικόλα, κάτι που ασφαλώς θα αναμένουμε να το δείξουν ή όχι, οι επόμενες δημοσκοπήσεις.
