Προκλητική κίνηση από το Ευρωκοινοβούλιο: Κάλεσαν στις Βρυξέλες τ/κ λεγόμενους «βουλευτές» για να συζητήσουν το Κυπριακό – Ποια η πραγματική επιδίωξη τους

Προκλητική κίνηση από το Ευρωκοινοβούλιο: Κάλεσαν στις Βρυξέλες τ/κ λεγόμενους «βουλευτές» για να συζητήσουν το Κυπριακό – Ποια η πραγματική επιδίωξη τους

Την ώρα που στις Βρυξέλες βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για επίσημες επαφές μέλη της επιτροπής εξωτερικών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προσκάλεσαν Τ/κ λεγόμενους «βουλευτές» για επαφές.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο «Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο του την Παρασκευή 20/10 πρόκειται για μια περίεργη και συνάμα προκλητική κίνηση αφού οι εξελίξεις στο Κυπριακό στην παρούσα φάση είναι ανύπαρκτες και από την άλλη, παρουσίασαν τις επαφές αυτές ως επίσημες. Όπως αναφέρεται η πραγματική επιδίωξη της πρόσκλησης αλλά και των επαφών ήταν η γνωστή τουρκοκυπριακή ατζέντα, δηλαδή η εκπροσώπηση των Τ/κ στο Ευρωκοινοβούλιο, η προώθηση του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα προς την Ε.Ε και η άρση του λεγόμενου εμπάργκο. Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα στους «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος δόθηκαν και υποσχέσεις από Ευρωβουλευτές για κινήσεις ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE