Σε εκλογές τον Ιανουάριο στην Καταλονία προσανατολίζεται η ισπανική κυβέρνηση

Σε εκλογές τον Ιανουάριο στην Καταλονία προσανατολίζεται η ισπανική κυβέρνηση

Περιφερειακές εκλογές τον Ιανουάριο στην Καταλονία αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση, σε συμφωνία με τους Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης.

  Η προκήρυξη εκλογών εντάσσεται στο πακέτο των σκληρών μέτρων που λαμβάνει η Μαδρίτη αναλαμβάνοντας προσωρινά τον άμεσο έλεγχο της περιοχής, όπως δήλωσε από τους Σοσιαλιστές η Carmen Calvo σε συνέντευξή της σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.   Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να εκκινήσει τη διαδικασία αναστολής της πολιτικής αυτονομίας της Καταλονίας, υπενθυμίζει το Reuters, μετά την άρνηση του Καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζντεμόν να υποχωρήσει στο θέμα της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό - Οι κινήσεις Γκουτέρες και τα μηνύματα Ερχιουρμάν

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό - Οι κινήσεις Γκουτέρες και τα μηνύματα Ερχιουρμάν

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να κάνει λόγο για σειρά επαφών που πραγματοποιούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων στη Νέα Υόρκη.