Υποψήφιος Πρόεδρος ήταν και πάει ο Πρύτανης – Ο πραγματικός λόγος που έκανε πίσω

Υποψήφιος Πρόεδρος ήταν και πάει ο Πρύτανης – Ο πραγματικός λόγος που έκανε πίσω

Δεν θα εξαγγείλει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές Εκλογές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 11/10.

«Σκέφτηκα διεξοδικά την πρόσκληση των συμπολιτών μου, μίλησα με πολύ κόσμο, με πολλούς νέους ανθρώπους, στάθμισα τα δεδομένα και κατέληξα στην απόφαση ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ο κ. Χριστοφίδης προβάλλει στην ανακοίνωση του μια σειρά λόγων που τελικά δεν θα προχωρήσει σε εξαγγελία με κυριότερο τις κομματικές δεσμεύεις της κοινωνίας και την ανετοιμότητα της ακόμη να αποδεχτεί αλλαγές και εκσυχρονισμό. Παρόλα αυτά δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σημειώνει ότι πραγματικός λόγος που ο ίδιος δεν θα κατέλθει τελικά στην κούρσα των Προεδρικών, είναι οικονομικός και πιο συγκεκριμένα η αδυναμία του να εξεύρει χρηματοδότηση για την προεκλογική εκστρατεία. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για επιχειρηματίες που ενώ αρχικά του είχαν υποσχεθεί χρηματοδότηση στην πορεία έκαναν πίσω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE