ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιχμές Οδυσσέα Μιχαηλίδη για εφημερίδα την οποία παρουσιάζει να εξυπηρετεί συμφέροντα του τσιμεντοποιείου Βασιλικού

Αιχμές Οδυσσέα Μιχαηλίδη για εφημερίδα την οποία παρουσιάζει να εξυπηρετεί συμφέροντα του τσιμεντοποιείου Βασιλικού

Σαφείς αιχμές για δημοσιεύματα που κατά τα λεγόμενά του προωθούν συμφέροντα του τσιμεντοποιείου Βασιλικού, άφησε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ (10/10, Πρωινό Δρομολόγιο).

Του Φάνη Μακρίδη Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων της Λεμεσού (ΟΕΔΑ), είπε ότι κάποια δημοσιεύματα προκαλούν κλίμα πανικού. Εξήγησε ότι απώτερος στόχος τους είναι το παραγόμενο δευτερογενές καύσιμο SRF από τη διαχείριση των απορριμμάτων, να δοθεί στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού με ευνοϊκούς όρους. Ως γνωστόν, από την επεξεργασία των αποβλήτων του έργου στο Πεντάκωμο (είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί στις 28 Οκτωβρίου), θα παράγεται η δευτερογενής καύσιμη ύλη SRF, που μόνο το Βασιλικό είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει. Το έργο τίθεται εν αμφιβόλω καθώς τα τσιμεντοποιεία άλλαξαν ξαφνικά θέση και δεν δέχονταν το SRF. «Να θυμίσω κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι θα έχουμε ένα νέο Μαρί, με αναφορές σε καύσιμο που θα εκραγεί και δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε κι όλα αυτά…» είπε χαρακτηριστικά με το ανάλογο ύφος ο κ. Μιχαηλίδης. Και συνέχισε: «Δημιουργούν μια κρίση πανικού για να μας οδηγήσουν, ίσως σε λύσεις εκβιασμού, σε συγκεκριμένη εταιρεία που θα μπορούσε να πάρει το καύσιμο…». Κάπου εκεί διέκοψε η δημοσιογράφος Πόλα Σπόντα ρωτώντας αν εννοεί το Βασιλικό με αυτή του την αναφορά. Ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε καταφατικά. Εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αποκάλυψη του ThemaOnline, τα τσιμεντοποιεία Βασιλικού δεσμεύτηκαν γραπτώς να λαμβάνουν το παραγόμενο SRF έναντι 3 ευρώ τον τόνο, ως τέλος εισόδου (entry fee). Μάλιστα, στην σχετική επιστολή (11/04/2014) προς τον τότε Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Ανδρέας Ανδρέου έγραφε ότι το Βασιλικό ήταν διατεθειμένο να παίρνει το SRF και χωρίς να απαιτεί τέλος εισόδου (entry fee). Το Βασιλικό, ωστόσο, έκανε στροφή 180 μοιρών. Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του έργου (ΟΕΔΑ Λεμεσού), Πάμπος Χαραλάμπους, από εκεί που ήταν διατεθειμένη η εταιρεία να δέχεται χωρίς ανταλλάγματα το SRF, άρχισε να ζητά 50 ευρώ για έκαστο τόνο. Επικαλέστηκε τα όσα τους είχε αναφέρει ο εκτελεστικός πρόεδρος των τσιμεντοποιείων Βασιλικού, Αντώνης Αντωνίου. «Ο κ. Αντωνίου μας είπε πως το τσιμεντοποιείο Βασιλικού θα καίει το SRF μόνο αν χρεώνει 50 ευρώ τον τόνο. Μας το ανέφερε αυτό σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μαζί. Μάλιστα, μας ανέμιζε ένα χαρτί και μας έλεγε ότι είναι γραπτή πρόταση που τους έκαναν από την Ιταλία προκειμένου να δέχεται SRF το Βασιλικό έναντι 50 ευρώ τον τόνο», είπε χαρακτηριστικά. [caption id="attachment_198214" align="alignnone" width="550"] Η δέσμευση του Βασιλικού να χρεώνει το πολύ 3 ευρώ τον τόνο για να δέχεται το SRF (entry fee)[/caption] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΛΕΜΕΣΟΥ – «Ο Αντωνίου του Βασιλικού μας ανέμιζε προσφορά από Ιταλία για το SRF έναντι 50 ευρώ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Το Βασιλικό έπαιρνε ακόμα και δωρεάν το SRF από τις ΟΕΔΑ Λεμεσού – Τώρα, σύμφωνα και με τον Γ. Ελεγκτή, θέλει 50 ευρώ τον τόνο – ΕΓΓΡΑΦΟ  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top