Θέλουν να χτίσουν 14όροφο ξενοδοχείο σε γη της εκκλησίας και δεν τους αφήνουν- Έξω φρενών ο Αρχιεπίσκοπος «Θα πάρω ένα τρακτέρ και θα τα ξηλώσω όλα»

Θέλουν να χτίσουν 14όροφο ξενοδοχείο σε γη της εκκλησίας και δεν τους αφήνουν- Έξω φρενών ο Αρχιεπίσκοπος «Θα πάρω ένα τρακτέρ και θα τα ξηλώσω όλα»

Το συγκεκριμένο τεμάχιο γης, είχε κηρυχθεί ως Αρχαίο Μνημείο Πίνακα "Β" με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2014 λόγω ευρημάτων αρχαίων καταλοίπων, ωστόσο μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, έχει αποχαρακτηρισθεί. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποχαρακτηρίζεται το τεμάχιο γης, στο οποίο θα κατασκευαστεί 14όροφο πεντάστερο ξενοδοχείο στον Δήμο Γεροσκήπου, στο πλαίσιο του Έργου Eden City, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, από Αρχαίο Μνημείο Β' Πίνακα (ο χώρος και τα κατάλοιπα ρωμαϊκής εγκατάστασης). Η Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενημερώθηκε την Τρίτη 3/10, από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, που υποστήριξε ότι για πρώτη φορά ανακαλείται περιοχή που κηρύχθηκε αρχαίο μνημείο, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη ανασκαφές. Το συγκεκριμένο τεμάχιο, είχε αρχικά κηρυχθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2014, ως Αρχείο Μνημείο Β ( Αρχαία Μνημεία σε ιδιωτική γη), λόγω ευρημάτων αρχαίων καταλοίπων, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από γνωμάτευση του Γεν. Εισαγγελέα, έχει αποχαρακτηρισθεί. Οι ανασκαφές στο τεμάχιο γης, άρχισαν το 2015, ενώ είχαν εντατικοποιηθεί από τις 22/8/2017. Πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα, υπήρξαν στο πλαίσιο εξέτασης της αίτησης για έκδοση πολεοδομικής άδειας, όπου φέρουν το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει εκφράσει της θέση ότι δεν μπορεί να καταθέσει οριστικές απόψεις, αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί η ανασκαφή. Η θέση αυτή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, να έχει εξοργιστεί, και σε πρόσφατη του συνέντευξη να μίλησε για συμφέροντα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους από τη μέρα που του Τμ. Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι βρήκε κάποια στοιχεία στην περιοχή και θέλει να τα ερευνήσει. «Κάλεσα και τον υπουργό και του είπα ότι απαγορεύεται να μπει ο οποιοσδήποτε σε χωράφι της Εκκλησίας και τους ζήτησα να σοβαρευτούν. Θα πάω εγώ ο ίδιος να τους βγάλω έξω, για να μην πω ότι θα πάρω ένα τρακτέρ και να τα ξηλώσω όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα». δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Ωστόσο, για την υπόθεση, έχει προκύψει και θέμα ύψους για τους τρεις πύργους που θα αναγερθούν (ένα 14όροφο και δύο των 11 ορόφων). Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, υποστήριξε ότι για λόγους ασφαλείας των πτήσεων, δεν μπορούν τα κτήρια να υπερβαίνουν τα 40 μέτρα, ενώ αντίθετα το προτεινόμενο ύψος για τα κτήρια, είναι στα 60. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE